Der er rigtig mange danskere, som har kæledyr, og som er ellevilde med deres små behårede og firbenede venner. Uanset om du har kat eller hund eller noget helt tredje, er det dog rigtig vigtigt, at du passer godt på det.

Mange tænker, at det kun er de basale krav, der skal opfyldes. Altså at kæledyret har nok at spise og drikke og får gået en tur en gang imellem.

Der er dog et lag ekstra med, som de fleste faktisk glemmer ofte. Læs her hvordan du gør dit kæledyr gladere.

Motion og leg kan være svaret

Det kan være en god idé at sørge for, at dit kæledyr får rigeligt med motion. Siden det er et dyr, som ikke ligefrem er vant til at gå på arbejde hver dag eller tage i træningscenter, er det meget vigtigt, at det får sin daglige motion dækket.

Det er derfor også utrolig vigtigt, at hvis du har en kat, at den kan komme udenfor så meget, som den har lyst til.

Hvis du har en hund, er der stor forskel på, hvordan vi går tur med den. Det vil altså sige, at en tur ikke bare er en tur. Du skal huske på, at hunde rigtig gerne vil snuse og blive stimuleret udenfor, så det kan også være en god idé at løbe en tur med din hund.

kat

På den måde kan i både blive tættere og begge få god motion sammen. Det er en total win-win-situation for jer begge.

Tænker du nok på foder?

Det er vigtigt, at foderet er godt. Faktisk er det nok noget af det vigtigste. Der er nemlig stor forskel på, hvordan foderet passer til netop dit kæledyr.

Hvis du har en lille hund, er det for eksempel vigtigt, at du ikke fodrer det med mad til en kæmpe hund.

Der er heldigvis masser af råd og viden at hente, og du kan også nemt finde noget godt foder på nettet. Tjek for eksempel Gilpa.dk ud, hvis du gerne vil læse mere om dine muligheder for at købe foder online.

Hyg jer sammen

Det er vigtigt, at I kan hygge jer sammen. Det er derfor også vigtigt, at I tilbringer tid i hinandens selskab. Hvis du har lyst, tid og overskud, kan du blandt andet også købe en pakke hundekiks eller fisk med hjem til din kat eller hund.

På den måde kan der nemt komme noget spænding og sjov ind i hverdagen, som dit kæledyr vil blive rigtig glad for.