Det er ikke alle, at det kan betale sig for at købe en bil. Det kommer nemlig helt an på din unikke situation, hvorvidt det er en god økonomisk beslutning eller ej.

Det er ellers noget mange af os kan blive fristet til at anskaffe os, fordi vi tænker, at det da er noget som hører med til ’det at være voksen’. Og så er det også det som bilreklamerne bliver ved med at fortælle os.

Læs med her og bliv lidt klogere på hvorvidt det kan betale sig for dig.

Hvor meget vil du bruge den og til hvad?

Før du går ud og anskaffer en bil, så er det vigtigt at stille sig selv nogle uddybende spørgsmål om, hvad du egentlig skal bruge denne bil til – og hvor meget du vil få brug for den. Og her handler det om at være ærligt overfor sig selv. Vi kan alle få stunder hvor vi synes det kunne være rart at have en bil. Men hvor meget vil vi egentlig bruge den, når det kommer til stykket?

bil

Dette kommer naturligvis meget an på hvor du bor henne i landet. Hvis du bor i en storby med gode offentlige transportmuligheder, så kan det endda være helt nemmere at tage disse for at komme rundt omkring. Men hvis du til gengæld bor længere ude på landet, så kan det være en hel nødvendighed at have en bil.

Omvendt kan det sagtens være at du ikke vil bruge din bil så meget i hverdagen men derimod gerne vil have muligheden for at tage ud på eventyr i weekenderne. I så fald kunne en bil også være det værd – alt efter hvor meget du tager på ’eventyr’.

Forsikringer, vægtafgifter og benzin

Før man anskaffer en bil skal man naturligvis lige sætte sig ned og regne budgettet ud først. Det er altid en god ide at gøre, når man køber større ting som en bil.

Og her er det vigtigt at have alle udgifterne med. Man må ikke glemme at en bilforsikring, vægtafgift og naturligvis benzin kan koste en hel del. Derudover er der måske også vejhjælp, som du godt kunne tænke dig at have, hvis nu uheldet er ude og du er strandet et sted på den jyske hede.

Prisen for bilforsikringer, vægtafgift og meget mere kommer helt an på den bil du køber, hvor længe du har kørt og hvilket selskab du står i. Det er derfor en god ide at undersøge sagerne nøje, før du for eksempel tilmelder dig et bestemt forsikringsselskab. Der er mange penge at spare, hvis man lige tænker sig godt om.