Du kender med garanti til den bedårende og populære hunderace fransk bulldog. Denne selskabshund oser af charme og personlighed, og derfor er det en af de mest populære hunderacer her i Danmark.

Der er utrolig meget som er værd at vide om denne spændende hunderace, og du kan læse meget mere på https://franskbulldog.dk/. Her har vi samlet 5 overraskende ting, som du med sikkerhed ikke vidste om den franske bulldog.

1. Den franske bulldog er faktisk ikke fransk

Selvom navnet er utrolig misledende, så kommer den franske bulldog faktisk ikke fra Frankrig, men fra England. Racens har sine rødder i England, men tog rejsen over den engelske kanal tilbage i 18-tallet, hvor den vandt franskmændenes hjerter. Der fik den navnet Bouledogues Francis, eller som vi kender den, franske bulldog.

2. Sover mere end andre hunderacer

Den franske bulldog er en doven hunderace, som elsker at sove længe. I gennemsnittet sover den franske bulldog faktisk helt op til 2 timer mere end andre hunderacer. Så hvis du skal bo med en fransk bulldog, så forbered dig på mange snorkefyldte middagslure.

3. Den franske bulldog kan ikke svømme

Mange hunde er glade for vand, og kan svømme uden problemer første gang de hopper i bølgen. Dette er dog ikke gældende for den franske bulldog. De fleste franske bulldogs kan ikke svømme grundet deres korte ben og tunge bastante kropsbygning.

4. Bliver meget flov over for skæld ud

En fransk bulldog er en følsom hunderace. Faktisk tåler de rigtig dårligt skæld ud, og kan gå i flere dage og skamme sig, hvis de har fået en løftet pegefinger. Det er tydeligt at se og mærke, når hunden føler sig flov. Derfor skal du være varsom med at uddele skældud, for ikke at gøre din hund ked af det.

5. Har svært ved at trække vejret

Grundet den fladtrykte snude og de mange rynker, så kan den franske bulldog ofte hive efter vejret. Det er en god ide at tage korte gåture med mange pauser, så hunden ikke bliver forpustet. Den flade snude gør også at en fransk bulldog snorker gevaldigt højt og savler en del.